Ontbijt cake in een koffiekop

Of een compleet, snel en compact ontbijt voor drukke ochtenden

De eerste keer dat ik dit probeerde dacht ik: “No way, dat is te mooi om waar te zijn… dat lukt nooit!” … en toch! Het is een beetje zoeken hoe lang de bereidingstijd in jouw toestel is, maar als je dat gevonden hebt, heb je een perfect cakeje!

Ontbijt voor 1 persoon:

Ingrediënten:

  • 1 banaan
  • 1 ei
  • 30 g havermout
  • Snuifje zout

Bereiding:

Foto en basisrecept (aangepast) uit: ‘The Breakfast Club’, van Ellen Van Gool

  • Prak de banaan in een grote koffiekop (of mok, want een klein kopje is te klein) tot moes.
  • Voeg hierbij het ei en de havermout en meng tot een klein beslag.
  • Zet ongeveer 60 à 75 seconden in de microgolfoven (afhankelijk van het vermogen van je toestel). De cake moet sterk toegenomen zijn in volume en er mag geen nat deeg meer te zien zijn. Hij moet wat los komen van je kop. Maar: Let op dat je je cake niet te lang laat ‘bakken’, want dan wordt het taai.

Eerste keer tip:

Ga dus even testen. Start met 1 minuut en kijk of de cake nog vochtig is. Dan moet hij er nog langer in. Zet hem dan 15 seconden terug en herhaal tot hij klaar is. De volgende keer weet je exact hoe lang hij er in moet. Als je hem meteen 2 volle minuten in de microgolf zet, kan het zijn dat hij taai is en dat is echt niet lekker.

Recept aangepast vanuit bron: ‘The Breakfast Club’, van Ellen Van Gool